Багато американців щодня споживають більше половини своїх калорій з ультраоброблених продуктів, що може загрожувати їхньому здоров’ю. Журналістка Alice Callahan з The New York Times розповідає про свою боротьбу з цим явищем, на прикладі власної родини.
Callahan, мати двох дітей, визнає, що зручність швидкої їжі часто переважає над усвідомленим вибором. “Мої діти їдять ароматизований йогурт, який є ультраобробленим”, – зазначає вона. Дослідження показують, що споживання надмірної кількості таких продуктів може призвести до ожиріння, діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.
Експерти закликають батьків обирати більш здорові варіанти для своїх дітей, щоб зменшити ризики для здоров’я. Але в умовах сучасного життя, де кожна хвилина на рахунку, зробити це буває досить складно.
