Нові дослідження, опубліковані в журналі JAMA Network Open, вказують на те, що американські сніданкові каші стають менш корисними. Продукти, які активно рекламуються та широко споживаються, особливо дітьми, містять все більше цукру, жиру та натрію. Аналіз 1200 нових або реформованих продуктів, що з’явилися в США з 2010 по 2023 рік, показав зниження вмісту білка та клітковини, які є важливими для здорового харчування.
Ці результати можуть підсилити дебати про зв’язок між обробленою їжею, зростанням ожиріння серед дітей та підвищенням захворювань. Обговорення цієї теми стало більш актуальним після того, як секретар охорони здоров’я Роберт Ф. Кеннеді-молодший розпочав кампанію “Зробимо Америку здоровою знову”, закликаючи до зменшення споживання ультраоброблених продуктів. Він також анонсував ініціативу з видалення деяких штучних барвників з харчових продуктів в США через їхній негативний вплив на здоров’я дітей.
Шуолі Чжао, професор аграрної економіки в Університеті Кентуккі та співавтор дослідження, зазначив, що результати дослідження є особливо важливими, враховуючи зростаючу свідомість споживачів щодо наслідків надмірного споживання цукру, солі та насичених жирів.