Ситуація з працівниками в ресторанах Майамі ускладнюється через імміграційні зміни

Ситуація з працівниками в ресторанах Майамі

Власник чотирьох ресторанів у Майамі, відомий шеф-кухар Сезар Запата, стикається з серйозними труднощами у пошуку працівників. Після пандемії багато американців не бажали працювати на низькооплачуваних посадах, таких як обслуговування столів та миття посуду. У цей час до Флориди прибули численні мігранти з Нікарагуа, Гватемали та Гондурасу, які були готові працювати. Вони часто мали легальний статус, що дозволяло Запаті підтримувати роботу своїх ресторанів.

Проте, два роки тому у штаті Флорида було ухвалено закон, що зобов’язує великих роботодавців перевіряти імміграційний статус працівників. Це налякало багатьох мігрантів, які почали залишати свої робочі місця. “Вони просто пішли — не прийшли на роботу — і ми знову почали мати проблеми”, — зазначає Запата.

З поверненням Дональда Трампа до політичної арени та зростанням кількості арештів іммігрантів у місті, ситуація з кадрами погіршилася. Тепер знайти працівників, які б приймали запропоновану Запатою зарплату, стало дуже складно.