Нові тарифи США можуть підвищити ціни на спеції з Індії

Ціни на спеції з Індії під впливом нових тарифів

У США нові тарифи на товари з Індії можуть суттєво підвищити ціни на спеції, які широко використовуються у кухні. Президент Трамп запровадив 50-відсоткові мита на імпорт з Індії, що може призвести до підвищення витрат для американських кухарів, ресторанів та виробників.

За даними Міністерства сільського господарства США, минулого року країна імпортувала спецій з Індії на суму понад 410 мільйонів доларів. Серед важливих спецій, які потребують тропічного клімату для вирощування, є кориця, перець, мускатний горіх та гвоздика. Ці спеції не можуть бути вирощені в США в достатній кількості для задоволення попиту, зазначила Лора Шумоу, виконавча директорка Американської асоціації спецій.

Торгова асоціація попереджає, що нові тарифи можуть негативно вплинути на прибутки американських компаній або на кишені споживачів. Так, керівництво компанії McCormick заявило, що тарифи можуть коштувати компанії до 90 мільйонів доларів на рік.

«Тарифи на ці продукти не сприяють виробництву в США та не створюють нових робочих місць», – сказала Шумоу. Вона зазначила, що такі мита накладають фінансовий тягар на американських виробників їжі, ресторани та, врешті-решт, споживачів.

Американська асоціація спецій сподівається, що в рамках торгової угоди з Індонезією можуть бути введені винятки або зниження тарифів на товари, які не можуть бути вирощені в США. «Ми віримо, що розумна, цілеспрямована торгівельна політика може підтримати індустрію спецій США та інші американські бізнеси», – додала вона.