Доктор Наіндіра Сірам, біомедичний дослідник та декан Школи фармації Університету Нова Англія, протягом понад десяти років вивчає кленовий сироп, називаючи його “героєм” та “чемпіоном” їжі, що може мати значні користі для здоров’я. Багато його досліджень фінансуються канадською індустрією кленового сиропу та урядами Канади і США.
Окрім наукової діяльності, Сірам також виконує роль промоутера кленового сиропу. У своїх грантових заявках він зазначає, що має унікальну кваліфікацію як провідний дослідник переваг кленового сиропу і обіцяє підтримувати продукцію з Квебеку.
Однак, на думку інших науковців, Сірам перебільшує результати своїх досліджень, стверджуючи, що вживання кленового сиропу може допомогти запобігти таким захворюванням, як рак, Альцгеймер та діабет. Розслідування The Examination та The New York Times виявило, що його твердження можуть бути не зовсім точними.