Виробники пасти в Італії, зокрема компанія Garofalo, можуть зіткнутися з новими великими тарифами на експорт до США. Щодня до заводу Garofalo, розташованого в Граніано, доставляється до 20 вантажівок семолини. Хоча пшениця може надходити з усього світу, всі інші етапи виробництва проходять саме в цьому місті, яке славиться традиціями виготовлення пасти.
На заводі, де панує висока вологість та шум, пшениця змішується з весняною водою з Латтарі, а тісто пресується через бронзові форми. Це надає пасті характерну текстуру, що дозволяє соусам краще до неї прилипати. Завдяки цим традиціям, Граніано отримало репутацію європейської столиці пасти, здобувши прихильність споживачів по всьому світу.
Приблизно 20% продукції Garofalo постачається до американських кухонь. Однак, з новими тарифами, які можуть набути чинності наступного року, ситуація для виробників пасти в США може змінитися.
