У Дербі відкрили “громадський холодильник”, мета якого – зменшити харчові відходи, надаючи послуги, схожі на роботу продовольчих банків. Ініціатива реалізована організацією Thrivemind Village, яка співпрацює з кількома партнерами та закликає людей приносити зайву їжу, щоб вона не потрапляла на звалища.
Директор Thrivemind Village, Саймон Джонс, зазначив, що у Великій Британії щорічно втрачається величезна кількість їжі, і цей проект – чудовий спосіб використати її з користю. “Це більше про зменшення відходів, ніж про безкоштовну їжу для нужденних”, – додав він.
Джонс також підкреслив, що через економічну кризу та скорочення державних допомог людям стало складніше. “Ми хочемо зламати стигму, що пов’язана з тим, щоб приходити за їжею – люди беруть їжу з нашого холодильника, щоб зменшити харчові відходи”, – зауважив він.