Ресторан Eleven Madison Park у Нью-Йорку, відомий своєю веганською кухнею, повертає м’ясні страви після чотирьох років без м’яса. Шеф-кухар Даніель Хум пояснив, що рішення прийнято для залучення більшої кількості відвідувачів та з фінансових причин.
Хум зазначив, що, хоча він вірив у повністю веганський підхід, неочікувано це виключило частину клієнтів. “Я маю певну тривогу, що люди можуть вважати мене лицеміром, але я знаю, що найкращий спосіб продовжувати підтримувати рослинну кухню — це дозволити всім брати участь”, — сказав він.
З моменту впровадження веганського меню ресторан зіткнувся з різними фінансовими труднощами. Зокрема, пропозиції для корпоративних заходів стали рідкісними. “Складно зібрати 30 осіб для корпоративної вечері в ресторані з рослинною кухнею”, — додав Хум.
Нове меню, яке запрацює з 14 жовтня, пропонуватиме 7-9 страв за ціною $365, з можливістю вибору м’ясних або морепродуктів замість овочів. Серед новинок — устриці, невеликий шматочок омара та качка, що відзначалася критиками. Хум також розглядає можливість додавання курячої страви. Вегани зможуть замовити страви без м’яса.