Президент США Дональд Трамп оголосив про плани Coca-Cola змінити склад напою, замінивши кукурудзяний сироп на цукор з тростини. Ця новина викликала занепокоєння у деяких споживачів, які вважають, що смак Coca-Cola з Мексики, виготовленої на основі тростинного цукру, неможливо відтворити в США.
Іван Васкес, власник чотирьох мексиканських ресторанів в Південній Каліфорнії, заявив, що хоча новий рецепт може бути близьким, він завжди буде відчувати відсутність оригінального смаку. Він порівняв це з традиційними такос з Тіхуани, які в Каліфорнії не можуть відтворити справжній смак.
Зазначимо, що у більшості країн Coca-Cola виготовляється на основі тростинного цукру, тоді як у США з 1980-х років використовують кукурудзяний сироп, оскільки він є дешевшою альтернативою.